Vacanța e pe încheiate, concediul pe terminate. Știu, nu-s vești tocmai plăcute însă, vestea bună e că se mai animează orașele cu zumzetele micilor școlari, mereu matinali, cu ghiozdanele lor colorate, în drumul spre școală. Și ca să nu stricăm tabloul acesta vesel, să uităm de traficul din… Capitală, evident!

Și, chiar dacă n-ai refuza încă o zi de plajă, cine spune că n-au mai rămas weekend-uri cu soare? Te mai poți rupe de oraș pe final de săptămână și poți lua o mini-vacanță de două zile oricând vei vrea să-ți aduni gândurile.

Dar gata, destul cu melancolia de după vacanță. Am vești bune de la Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka și finalistul cunoscutului show MasterChef.

Astăzi, Chef Liviu  Balint te învață să prepari trei rețete delicioase cu sprot, în mai puțin de 5 minute.

Sună bine?

Pentru că n-ai mereu timp să stai la gătit, pentru că poate vrei să-l înveți pe cel mic cum să se hrănească sănătos sau, pentru că pur și simplu șprotul este un pește delicios care nu trebuie să lipsească din alimentația ta.

Sandviș cu șprot și rucola

Asta este cea mai simplă rețetă. Îți trebuie doar ingredientele potrivite. Pe primul loc nominalizăm la premiul pentru cel mai sățios ingredient: Eva Sprot in ulei Vegetal. Alături de colegii lui de scenă, o baghetă de pâine neagră cu semințe și mereu proaspătă rucola, vor aduce sandvișul la rang de artă. Unde mai pui că se prepară într-un timp record și poate fi gustarea care-ți dă energie cât pentru o zi întreagă!

Salată cu șprot și brânză cu mucegai

E timpul să-ți lași simțurile în voia aromelor. Eva Sprot in Ulei Vegetal alături de brânza ta preferată cu mucegai și câteva picături de ulei de măsline îndrăgostite de zeama de lămâie, îți vor alinta pofta de delicatese. Gustarea aceasta e bună pentru serile târzii și se servește neapărat alături de un pahar cu vin alb. Poți să o numești simplu, ”răsfățul de seară”.

Șprot cu roșii cherry și valeriană

Pentru că zilele gri au nevoie de puțină culoare, încearcă o salată cu gust de sărbătoare! Ai nevoie de doar trei ingrediente: Eva Sprot in sos tomat, câteva roșii cherry și o mână de valeriană. Zeama de lămâie este opțională. Cele trei ingrediente se îndrăgostesc unele de altele într-un castron, iar tu te vei îndrăgosti de întreaga salată, mai apoi, în farfurie.

Și, uite așa ai învățat cum să mănânci sănătos fără să reinventezi bucătăria moleculară.

Poftă bună!