Brandul MICHAEL KORS  a intrat în România în 2015. În Bucureşti există două magazine ale designerului cu acelaşi nume. Unul dintre acestea este în galeria de la parterul hotelului J.W. Marriott (Bucureşti), celălalt este în incinta Mall Băneasa (Bucureşti). Dacă nu ai vizitat până acum magazinele Michael Kors, îţi recomand să o faci.

(geacă MK, jeans MK, rucsac MK)

Brandul american ocupă un loc important în industria de fashion iar românii au început să îl descopere odată cu apariţia în România.

Eu am descoperit universul MK cu mult înainte ca el să ajungă în România. Pasionată de modă, de tendinţe, de poveşti nu de simple logo-uri pe care ar trebui să le ai pe tine sau la tine, doar că e “cool”, am căutat să văd povestea şi omul din spatele brandului.

Şi recunosc, m-am îndrăgostit din prima clipă. Momentul în care am avut în mână primul meu produs Michael Kors a fost confirmarea a ceea ce avea să devină “a lifetime relationship”.

Am să îţi spun ceva mai jos şi despre ce înseamnă de fapt calitatea produselor brandului MK.

Până acolo, hai să îţi spun pe scurt povestea.

Cine este MICHAEL KORS

Designerul celebru s-a născut pe 9 august 1959 în Long Island, New York. La 18 ani a luat decizia de a se muta în New York după ce a realizat că vrea să urmeze Institutul de Modă şi Tehnologie de acolo.  După numai două semestre a renunţat, fascinat mult mai mult de viaţa oraşului. MK şi-a lansat prima colecţie dedicată femeilor în 1981. Fosta primă doamnă a Americii, Michelle Obama a purtat o rochie creată de Kors pentru primul său portret oficial.

Michael a trăit el însuşi experienţa catwalk, în adolescenţă fiind model. De altfel, pasiunea pentru această lume fascinantă s-a dezvoltat din familie, mama sa fiind de asemenea model. De altfel, a apărut în mai multe campanii naţionale.

De unde vine numele Kors

Părinţii biologici ai designerului au divorţat când el era micuţ iar la cinci ani, mama sa l-a anunţat că se recăsătoreşte. Tată avea să îi devină afaceristul Bill Kors. Micuţul a vrut să-i poarte numele şi aşa s-a întâmplat. Şi cu acordul mamei sale şi-a schimbat inclusiv prenumele. Din Karl Anderson Jr. a devenit Michael David Kors.

La 5 ani crea prima rochie

Ce este cu adevărat impresionant este că la numai cinci ani, Michael a creat rochia de mireasă a mamei sale. Pretenţios încă de pe vremea când era doar un copil, nu a fost deloc încântat de cum arăta rochia iniţial. Aşa că el i-a recreat designul.

sursa: www.inquisitr.com

Puştiul de atunci avea atât de mult talent încât era uşor să impresioneze şi aşa s-a întâmplat şi cu cea mai importanţă rochie creată în viaţa lui: cea a mamei sale.

“Mariajul nu a rezistat dar fotografiile de atunci sunt nepreţuite”, spunea Michael Kors ani mai târziu.

Pe măsură ce timpul trecea, Michael absorbea toată informaţia din domeniul modei, tot ce îi pica în mână citea cu sete.

“Practic, în fiecare lună, atunci când apărea noul număr al revistei Voque mă hiperventilam şi eram înnebunit să merg la cumpărături”, povesteşte designerul.

În 1978 se angaja la magazinul francez Lothar, acolo unde i s-a permis să proiecteze şi să vândă prima sa colecţie de modă.

Acela a fost momentul în care a realizat că vrea mai mult, că vrea să facă un pas în faţă şi să arate cât de sclipitor este.

A început să-şi construiască propriul brand în apartamentul său. Avea câteva maşini de cusut închiriate, era tot ce îşi putea permitea atunci, dar avea atât de multă creativitate şi ambiţie încât să nu se gândească să renunţe.

Designul simplu, dar plin de eleganţă, ferm, combinat cu multă determinare au fost ingredientele pentru un viitor de succes. Au urmat participari la show-uri de modă mici, prezentări private ale colecţiei. La 23 de ani o cunoaşte pe Anna Wintour, editor de modă atunci pentru New York Magazine, apoi editor la Vogue, şi o convinge să îi arate colecţia lui de modă – expusă pe patul din apartamentul său. Ce a urmat a fost să urce pe treptele succesului. Au urmat o mulţime de premii pentru creaţiile sale iar fanii din rândul celebrităţilor nu au întârziat să apară.

În 1990 le-a experiementat pe toate: success,  problem financiare şi revenire. A lansat linia Kors Michael şi tot atunci a devenit şi director de creaţie la Celine, o casă de modă franceză.

În 2002 lansează linia dedicată bărbaţilor, sub brandul său pentru ca un an mai târziu să părăsească echipa Celine şi să se dedice în exclusivitate brandului său.

În 2004 lansează liniile Michael şi Kors, la preţuri ceva mai accesibile, ce conţineau articole de îmbrăcăminte, genţi, încălţăminte şi jeanşi.

Chiar dacă orientarea sa sexuală este alta, dragostea pe care o poartă Michael femeilor se vede, se simte în fiecare colecţie lansată.

Şi aici vreau să îţi povestesc cum este experienţa MK. Este suficient să primeşti, să cumperi, primul articol care-i poartă semnătura ca să te hiperventilezi, cum spunea el, vorbind despre pasiunea sa pentru modă dezvoltată încă din copilărie.

Această prezentare necesită JavaScript.

Genţile sunt realizate cu foarte multă atenţie la detalii, designul este clasic, young şi elegant în acelaşi timp. O geantă ce poartă semnătura Michael Kors este o declaraţie pentru feminitate, pentru rafinament absolut. Nu esteun simplu accesoriu la o ţinută, oricare ar fi ea, este exact acel element care ţi-o completează, care ţi-o pune în valoare şi care te transformă într-o fashion icon.

Cât despre haine, ei bine, aici ţi-aş mai povesti încă vreo câteva zeci de pagini şi nu exagerez. Materialele sunt de cea mai bună calitate, sunt rezistente în timp şi într-un cuvânt, sunt WOW.

Puloverele realizate din caşmir, bluzele realizate din mătase fină, gecile de iarnă călduroase dar atât de actuale trendurilor din modă, jeanşii super cool sunt o experienţă ce va fi transformată într-un stil de viaţă.

 

Pentru că asta înseamnă Michael Kors. Un stil de viaţă. Este stilul femeii moderne, independente, femeia puternică ce nu are nevoie să epateze, femeia care nu are nevoie să fie vulgară ca să atragă atenţia, femeia care alege să nu îi fie teamă să se arate lumii exact aşa cum este ea.

sursă info: www.biography.com/people