Sute de români, pasionaţi de schi, au mutat distracţia de pe pârtiile din ţară pe cele din Italia. Staţiunile Folgarida şi Marilleva din faimoasa regiune a Alpilor Dolomiţi – Val di Sole sunt preferate de schiorii din lumea-ntreagă. Cele două destinaţii sunt ideale atât pentru familiile cu copii dar şi pentru tinerii care vor să se distreze pe pârtie la petrecerile cu dj-i celebri şi animatoare, organizate special pentru ei.

Regiunea Folgarida – Marilleva face legătura cu staţiunea Madonna di Campiglio, o destinaţie extrem de populară în rândul pasionaţilor de schi. În fiecare an, mii de turişti români aleg să-şi petreacă vacanţa în regiunea Val di Sole.

Staţiunile Folgarida şi Marilleva, din faimoasa regiune a Alpilor Dolomiţi – Val di Sole, sunt potrivite atât pentru familiile cu copii, dar şi pentru schiorii care preferă petrecerile apres schi.

Iarna, regiunea oferă 150 de km de pârtii schiabile, cu grade diferite de dificultate.

Şcolile de schi din regiunea Folgarida-Marilleva pun mare preţ pe instruirea copiilor aşa că investiţiile din ultima vreme au fost majore.

Schiul din Alpii italieni s-a născut chiar în această regiune, Folgarida. Primul instructor, Oreste Taller, a învăţat sute de turişti să schieze, iar patru generaţii mai târziu, familia Taller continuă munca de instruire a vizitatorilor. Numai că pasiunea pentru sportul de iarnă a fost completat cu ospitalitatea, iar cabana bunicului Taller a fost transformată într-un mic hotel – ALP TALLER HOTEL. (http://www.hoteltaller.it/it/) Este un hotel primitor, personalul este pritenos dar nu atât de prietenoși încât să te simți deranjat. Curățenia este impecabilă, așternuturile curate iar confortul este fără reproș. Alp Taller Hotel este, cu siguranță, locul potrivit în care să mergi dacă pui preț pe poveste.

Pe pârtii, distracţia începe devreme şi se încheie după-amiaza sau chiar seara, atunci când sunt organizate petrecerile apres schi. De asemenea, cazările de la baza pârtiilor sunt căutate de turiştii care vor să se urce pe schiuri încă de dimineaţă.

În Alpii italieni, iarna e departe de a se fi sfârşit. Pe pârtii, distracţia va mai ţine cel puţin o lună. Apoi, încep pregătirile pentru sporturile de vară.

Dacă vrei să mănânci în purul stil italian atunci clar trebuie să faci o oprire în centrul stațiunii Madonna di Campiglio.

Leroi di Campiglio este un restaurant pe care nu trebuie să îl ratezi. Încearcă o porție de paste cu fructe de mare, te vei linge pe degete!

 

http://focusprimatv.ro/sute-de-romani-pasionati-de-schi-au-mutat-distractia-de-pe-partiile-din-tara-pe-cele-din-italia-statiunile-folgarida-si-marilleva-sunt-preferate-de-schiorii-din-lumea-ntreaga/