Viaţa are de cele mai multe ori un mod ciudat de a-ţi spune că ea ştie care îţi este drumul, dar te lasă să hoinăreşti doar ca să se amuze ori ca să te lase, de fapt, să strângi experienţe ce îţi vor fi mai târziu de folos. Atunci când e gata să îţi pună în mâini cel mai frumos cadou : propriul tău destin.

Aşa a fost şi cu Iulian. Este unul dintre românii care au cucerit catwalk-urile lumii, unul după altul. Drumul său nu a ajuns nici măcar la jumătate, dar s-a făcut repede remarcat iar aprecierile nu au întârziat. Este numele pe care mari designeri l-au vrut dintre alte sute, este figura pe care fotografi celebrii şi-au dorit să o suprindă în toate stările ei în fotografii care îţi taie respiraţia de-a dreptul.

Dincolo de a fi un bărbat atrăgător, carismatic, vesel, şarmant şi sociabil, Iulian este de o modestie pe care rar ţi-e dat să o întâlneşti de la un anumit nivel profesional.

Zâmbeşte cu o eleganţă nativă, vorbeşte atât cât să te facă curios să vrei să îl cunoşti şi fără să te obosească. Este profesionist iar asta se citeşte de la distanţă chiar şi de către un amator.

A studiat teologia, a lucrat în contabilitate, apoi în domeniul auto pentru ca ulterior, pasiunea pentru fotografie să îl poarte la bordul unui vas de croazieră acolo unde a şi lucrat ca fotograf.

Şi încă de pe atunci, cei din jurul lui au văzut în el potenţialul, acela de a fi model şi nu unul de duzină. Unul care avea toate atuu-urile să iasă repede în prima linie.

Ce a urmat a fost muncă, schimbare, adaptare şi descoperire. Aşa, românul a ajuns să descopere cea mai bună versiune a sa. Iar upgrade-ul a venit cu fiecare nou proiect pe care l-a primit.

În 2014, Iulian Damaschin a primit titlul – Best Male Model World – în Spania.

INTERVIU

 

MULȚUMIRI

Athénée Palace Hilton pentru găzduire și suport în realizarea interviului