A adus pe lume mii de copii, nu a făcut niciodată chiuretaje, fiind împotriva întrerupelor de sarcini, a cercetat și dezvoltat, iar astăzi este supranumit „fabrica de copii”. Pentru medicul Daniel Tutunaru nimic nu este imposibil, motto-ul său fiind: „Există soluții pentru toate problemele, totul este să le descoperi”.

Pentru miile sale de paciente, de-a lungul timpului, dr Daniel Tutunaru a fost mereu disponibil pentru a fi apelat în cazuri de urgență, efectuând de foarte multe ori proceduri și intervenții chirurgicale în orice moment.
Dr Tutunaru este poate unul dintre cei mai renumiți medici ginecologi de la noi din ţară ce promovează testul Nifty, singurul care înlocuiește dureroasa și invaziva amniocenteză, prin care se poate detecta sindromul Down și alte sindroame genetice, fără nici un risc pentru făt sau mamă.

Testul Nifty (n. red Testare Neinvaziva Aneuploidii Fetale) este un test de sânge ce detectează sindromul Down și alte sindroame genetice fără a prezenta vreun risc pentru făt sau mamă.
Acest test non-invaziv al trisomiei fetale, furnizat de Beijing Genomic Institute Europe, este un test de screening prenatal uşoar şi sigur pentru detectarea sindromului Down şi pentru alte trisomii.
Testul constă pur şi simplu în prelevarea unei probe de sânge de 10 ml de la femeia însărcinată în săptămânile de sarcină 10 – 24. Din această probă de sânge se analizează ADN-ul copilului pentru a examina cromozomii acestuia (trisomia 21, trisomia 18 şi trisomia 13). De asemenea, avand această informaţie este posibilă şi identificarea sexului copilului.

Citiți mai multe aici: https://www.iclara.ro/dr-daniel-tutunaru-si-sanatatea-inteligenta-prin-tehnologii-medicale-de-ultima-generatie/