Dacă ești adeptul unei alimentații bio și al unui stil de viață pe măsură, atunci locul tău e la Agenda Bio. Am fost la o mulțime de târguri de acest gen, până acum. Însă, acesta mi se pare cel mai inspirat și care respectă conceptul bio fără rabat de la calitate.

M-am oprit la standul Bioloi, acolo unde am cunoscut-o pe Oana Irimescu și care mi-a povestit despre uleiurile bio certificate organic. Un ulei 100% natural ce vine cu o întreagă poveste în spate.

Știați că pentru a obține 100 ml de ulei au fost strivite 500 gr semințe de floarea soarelui crescute organic doar cu apa și soare? Ei bine, da.

Îmi place cum spun ei: „am obținut ce am dorit cu adevărat: un produs curat, cinstit, al cărui gust, miros și aromă ne duce cu gândul la mâncarea bună de altă dată.”

Poți să le citești întreaga poveste pe: http://bioloi.ro/

De la Oana am ajuns la standul Corinne Chocolat, acolo unde am decoperit produsul de care m-am îndrăgostit: ciocolata neagră cu ulei esențial de lavandă.

Nu te duce la târg cu gândul că ai mâncat o mulțime de sortimente de ciocolată și că nimic nu te mai poate surprinde. Uită! Mergi și gustă o tabletă din ciocolata Corinne, o ciocolată naturală, fără coloranți artificiali.

Și tot la Agenda Bio am descoperit produsele de îngrijire pe bază de ovăz, ideale și pentru cei mici care sunt mai predispuși la alergii atunci când sunt folosite produsele din comerț.

Te sfătuiesc să îți rezervi cel puțin o oră ca să vezi pe îndelete produsele aduse de micii producători.  Mâine, târgul este deschis de la ora 10.00 până la 20.00, Casa Universitarilor, București.

Zona de tȃrg reunește peste 50 de participanți care ȋşi vor prezenta serviciile sau vor vinde  o varietate de produse naturale şi bio, de la cosmetice şi produse de curățenie a casei, produse alimentare şi aparaturi speciale, pȃnă la jucării şi articole pentru cei mici, toate din materiale naturale.

La această ediție găsești o serie de activități noi pentru cei mici, care sunt concentrate pe latura afectivă, trainerii sunt acolo să-i ajute să aibă o dezvoltare emoțională cât mai armonioasă:

  • Atelier de mindfulness – este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani și prin intermediul acestuia se cultivă capacitatea de atenție, se îmbunătățește calitatea somnului și este redusă anxietatea (în paralel se desfășoară un seminar, pentru părinți, despre schimbările care apar la vârsta adolescenței)
  • Atelier despre emoții – îi ajută pe copii să-și descopere și înțeleagă emoțiile
  • Atelier growing with music – are ca scop trezirea interesului copiilor față de limba engleză, prin jocuri și cântecele

Alte modalități distractive de a-i învăța pe cei mici să lucreze cu diferite materiale, să își dezvolte imaginația și atenția sunt și cele șase ateliere permanente cu tematici diferite: decorare cu particule de marmură,  colorare pe planșe de catifea – Colorvelvet, pictură pe apă, olărit, reciclare creativă, pictură pe căni din sticlă.