Astăzi, de la ora 19.00, ai putea să-ți iei gașca și să mergi la !MPRO – Festivalul Naţional de Improvizaţie, care se va ține până pe 11 septembrie la Muzeul Național al Țăranului Român – Studioul Horia Bernea.

Sunt 17 spectacole cuprinse în calendarul celor 5 zile de festival. Să nu crezi că te vei plictisi, din contră. Va fi o experienţă variată.

Uite câteva exemple: poveşti captivante în stil de basm sau de film noir, poliţist sau post-apocaliptic, de călătorie sau bildungsroman.

75 de actori de la trupe debutante la improvizatori cu experienţă din România şi din străinătate (Marea Britanie şi Canada) vor fi acolo.

Cred că teatrul în general trebuie să fie extrem de relevant, să vorbească oamenilor despre cultura şi lumea în care trăiesc, iar teatrul de improvizaţie are avantajul că îşi face pe loc textul şi viziunea regizorală, pornind chiar de la ideile spectatorilor.” spune Monica Anastase, director artistic al Festivalului.

Vrei și tu? Parcă te gîndești că ai spune și tu câteva replici amuzante pe scenă, așa-i?!

O să poți! Spectatorii care vor să îşi testeze potenţialul de improvizatori pot lua parte la una dintre secțiunile Open Stage – din zilele de sâmbătă şi duminică. Așa, o să fii și tu parte din echipele formate ad-hoc din improvizatori şi public.

 

Festivalul include şi două evenimente conexe, cu intrarea liberă, reunite sub umbrela IMPRO Talks – discuţii despre rolul improvizaţiei în scrierea creativă, respectiv în publicitate şi PR.

Informaţii complete despre festival sunt disponibile pe site-ul oficial www.improfest.ro. Biletele pentru fiecare dintre cele 17 spectacole, abonamente de o zi, dar și abonamente pentru întreg festivalul pot fi în continuare achiziționate online: http://improfest.ro/program/  sau la Muzeul Ţăranului Român în zilele de festival, în limita locurilor disponibile.

!MPRO este organizat de Asociația Tam-Tam și finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB, în cadrul programului cultural „Bucureşti-Oraş participativ”.