Gata, vara e pe încheiate, relaxarea din concediu încă mai plutește în aer și poate bronzul mai rezistă vreo câteva săptămâni. Dar silueta? O păstrezi până vara viitoare?

Sau, hai să o luăm altfel. Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka și finalistul cunoscutului show MasterChef, ți-a pregătit o rețetă specială care nu doar că este ușor de pregătit, dar are și ingredientele perfecte care-ți pot energiza zilele lungi de toamnă.

Despre beneficiile sardinelor nici nu mai este cazul să vorbim. Medicul recomandă acest pește delicios în orice dietă echilibrată, de la mic, la mare. Aportul sardinelor pentru organism este unul extrem de benefic. Acizii grași și aportul de omega 3 conținut de sardine este oricând binevenit dacă-ți dorești o dietă sănătoasă.

Așadar, chef Liviu Balint îți recomandă ca ingredient principal Eva Sardine în ulei vegetal cu lămâie. Mai ai nevoie de o salată verde proaspătă și darnică în frunze și de o legătură de ridichi, mai mică, mai mare, tu decizi. Dacă ai alături și o cutie de crackers sărați, cu atât mai bine. Iar dacă îți place gustul aprig al lămâii, poți adăuga ulterior și câteva picături de zeamă de lămâie.

Ingredientele se împrietenesc într-un castron mare și încăpător. Eva Sardine în ulei vegetal cu lămâie îmbrățișează frunzele de salată verde și dansează alături de feliile rondele de ridichi. Iar crackersii sărați abia așteaptă să fie devorați după ce au fost în prealabil tăvăliți în sucul aromat al salatei.

Ai văzut? Nu e greu să faci o salată demnă de MasterChef, însă trebuie să ai mereu alături ingredientele potrivite. Dacă mai adaugi și un strop de suflet, celor dragi nu le rămâne altceva de făcut decât să se lingă pe degete.

Poftă bună! 🙂